AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Get help for Volumio here!

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.

AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby Laxmi » Wed Mar 14 2018 19:23

Hello,

I recently change my streamer/dac to an audiophonics dac, in fact the following:
https://www.audiophonics.fr/fr/dac-diy/ ... 11136.html

However the lcd screenand oled don't work.

I have to install this plugin:
https://github.com/audiophonics/Volumio ... f2b1fa8a4b

But the latest version of Volumio don't give the possibility to install a plugin anymore.

Is that true?

How to install the plugin?
Random avatar
Laxmi
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 22 2017 11:30

Ads helps Volumio remain Free and Open Source. Please consider donating to help us continue to serve you.


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby chsims1 » Thu Mar 15 2018 10:03

I have to install this plugin:
https://github.com/audiophonics/Volumio ... f2b1fa8a4b

But the latest version of Volumio don't give the possibility to install a plugin anymore.

Is that true?


To ensure that end-users get the best possible experience with plugins, it has been decided that plugins should be submitted for publication before they appear listed in the Volumio UI.

It is still possible to upload and install plugins from the CLI, and directions are given in the Audiophonics Github link you posted above.
New to Volumio? Please read the Quick Start Guide to get your system up and running :). FAQs? PM me if you want one adding.
User avatar
chsims1
Moderator
 
Posts: 1682
Joined: Sat Aug 02 2014 10:44
Location: East Yorkshire, UK


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby Laxmi » Thu Mar 15 2018 11:54

Hi chisms 1,

Yeah I try to use ssh with Putty but Putty gives me the following message:

Network error conneciton refused.

I have checked the ip adress of my volumio, in vain!
Random avatar
Laxmi
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 22 2017 11:30


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby Saiyato » Thu Mar 15 2018 12:20

if you browse to your Volumio machine, add /dev to the URL (after the IP-address) and enable SSH ;)
Just.Love.Music.
User avatar
Saiyato
Golden Ear
Golden Ear
 
Posts: 568
Joined: Wed Dec 23 2015 07:58
Location: Woudenberg, Netherlands


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby Laxmi » Thu Mar 15 2018 23:58

Hello Saiyato,

Thank you, I succeeded to install the plugin;
I managed it with autologging on putty

Unfortunately the plugin doesn't fit to fix the lcd screen...
Random avatar
Laxmi
Sunday DIYer
Sunday DIYer
 
Posts: 19
Joined: Fri Dec 22 2017 11:30


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby chsims1 » Fri Mar 16 2018 07:22

Erm, isn't that plugin for the DAC not the LCD?? Try the 'Touch display' plugin.
New to Volumio? Please read the Quick Start Guide to get your system up and running :). FAQs? PM me if you want one adding.
User avatar
chsims1
Moderator
 
Posts: 1682
Joined: Sat Aug 02 2014 10:44
Location: East Yorkshire, UK


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby Saiyato » Fri Mar 16 2018 11:01

Afaik, that's the plugin for the DAC and the small OLED LCD screen to show minimal information like sampling info and volume.
Just.Love.Music.
User avatar
Saiyato
Golden Ear
Golden Ear
 
Posts: 568
Joined: Wed Dec 23 2015 07:58
Location: Woudenberg, Netherlands


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby chsims1 » Fri Mar 16 2018 11:35

Ok, that's not clear on the Github site, but I suggest that you raise an issue there.
New to Volumio? Please read the Quick Start Guide to get your system up and running :). FAQs? PM me if you want one adding.
User avatar
chsims1
Moderator
 
Posts: 1682
Joined: Sat Aug 02 2014 10:44
Location: East Yorkshire, UK


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby Saiyato » Fri Mar 16 2018 12:45

I thought it had to do with the driver needed for the new 9028-card, this one:

Image

See their forum thread.
Just.Love.Music.
User avatar
Saiyato
Golden Ear
Golden Ear
 
Posts: 568
Joined: Wed Dec 23 2015 07:58
Location: Woudenberg, Netherlands


AUDIOPHONICS RaspDAC I-Sabre V3 - Install a plugin

Postby tschuklo » Tue Mar 20 2018 17:03

Hallo together,

I have a similar proplem, but my DAC is the Audiophonics I-Sabre V3 DAC ES9023 with additional Power Button.
There's no plugin on Audiophonics GitHub,com to use this combination with Volumio.
The switch flashes permanently and turning off the Raspi with the switch does not work.

The only plugin on the GitHub is the Volumio2_I-sabre9028_plugin. But this does not work. :x
I probably need a plugin for the 9023 version.

Does anyone have a solution to it?

Best Regards
tschuklo
Humor ist wenn man trotzdem lacht!
User avatar
tschuklo
Fresh off the boat
Fresh off the boat
 
Posts: 5
Joined: Sun Mar 18 2018 12:23
Location: Germany

Next

Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests